Σεμινάρια RSPH (Royal Society of Public Health)
1. Ανάπτυξη συστήματος HACCP
Σεμινάρια σχεδιασμένα για προϊστάμενους, διευθυντές παραγωγής, επιστήμονες-μέλη ομάδων HACCP που απασχολούνται στην βιομηχανία τροφίμων ( Με 2ωρη γραπτή εξέταση).
Level 3 Award in HACCP for Food Manufacturing
Θεματικές ενότητες
- Ανάγκη ύπαρξης των συστημάτων HACCP
- Νομικές υποχρεώσεις για την παραγωγή ασφαλούς τροφίμου
- Ανάλυση των αρχών του HACCP
- Διεξαγωγή ανάλυσης κινδύνου και απόφαση για τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου
- Προσδιορισμός ΚΣΕ και κρίσιμων ορίων
- Ανάπτυξη διαδικασιών παρακολούθησης για τα ΚΣΕ και προσδιορισμός των κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών
- Επαλήθευση συστημάτων HACCP
- Διαχείριση ενός λειτουργικού συστήματος HACCP
- σχεδιασμός μελέτης HACCP μέσα από ασκήσεις
2. Επιθεώρησης Συστήματος HACCP
Level 4 Award in Managing the HACCP System
Σεμινάριο σχεδιασμένο για ανθρώπινο δυναμικό που ηγείται του σχεδιασμού, εφαρμογής, διαχείρισης και αξιολόγησης συστημάτων HACCP στην βιομηχανία τροφίμων. (3ωρη γραπτή εξέταση)
Θεματικές ενότητες
- Παρούσα κατάσταση και συσχετισμός διεθνών οργανισμών που προωθούν το HACCP
- Η υποστήριξη του HACCP σε εθνικά, διεθνή πρότυπα, το εμπόριο και τις νομικές απαιτήσεις
- Συσχετισμός προαπαιτουμένων και HACCP
- Σχεδιασμός της εφαρμογής και επιθεώρησης του συστήματος
- Αρχές ηγεσίας στην ομάδα HACCP και change management
- Πρακτική εφαρμογή του συστήματος (validation-verification)